40 års erfaring

Geberit og douchetoilettet

Geberit indså tidligt behovet for mere hygiejne og renhed og introducerede allerede i 1978 det første Geberit toilet med douchefunktion. Mens man i Europa reagerede med forbehold på det nye douchetoilet, gjorde det hurtigt sit indtog i hver anden husstand i Japan.

Gennem de sidste fire årtier har Geberit konsekvent videreudviklet og perfektioneret douchetoilettet. Altid med det mål at tilbyde kunderne maksimal komfort, teknik, design og kvalitet. Med Geberit AquaClean serien er den nye hygiejnestandard nu også rykket ind på de europæiske badeværelser. Og dermed en helt ny følelse af friskhed og renhed.

Douchetoilettets historie i billeder

Startskuddet: 1978

Skitse af det første Geberit douchetoilet Geberit-o-Mat

Da Geberit i 1978 introducerede douchesædet Geberella og douchetoilettet Geberit-O-Mat som det første Geberit toilet med integreret douchefunktion – en slags kombination af toilet og bidet – vakte temaet intimhygiejne furore verden over.

Japanerne, der er kendt for at stille de højeste krav til renhed og personlig hygiejne, opbyggede hurtigt et massemarked med datidens nyhed. Allerede få år senere kunne man finde de innovative toiletter i hver anden husstand. I Europa skulle der dog gå noget tid, inden de intelligente douchetoiletter gjorde deres indtog på badeværelserne.

Geberit videreudviklede løbende doucheprincippet og indførte under mærket Balene det første væghængte integrerede douchetoilet i Schweiz, der kunne forbindes med en moderne installationsvæg med fast bagvæg, så der opstod et helt nyt design.

AquaClean: 2009

Floden Mera som navngiver til douchetoilettet Geberit AquaClean Mera

I 2009 blev den komplet reviderede produktserie lanceret under navnet Geberit AquaClean. Siden 2013 er den løbende udbygget med design-orienterede modeller. Optakten var AquaClean Sela, der levede op til kravet om et rent badeværelsesdesign og ønsket om Geberit AquaClean følelsen af friskhed uden derved at komme til at se ud som et douchetoilet.

Følelsen af friskhed afspejles også i produktnavnet: ”Sela” er navnet på den oprindelige kilde til floden Inn, der udspringer i det schweiziske område Engadin. De schweiziske bjergfloder kom også til at lægge navn til de følgende douchetoiletter i AquaClean familien: Mera og Tuma. Floden Mera udspringer i Oberengadin og er det perfekte navn til et mesterstykke inden for design og revolutionær komfortteknologi.

Med AquaClean Tuma lancerede Geberit i 2017 en kompakt universel model til alle hjem. Douchetoilettet, der fås som komplet toiletsystem og som toiletsæde, kan hurtigt og nemt gøre selv små badeværelser til en oase af velvære.

Produktpaletten er komplet: 2019

Produktsortiment Geberit AquaClean Mera, Sela, Tuma

I 2019 blev AquaClean produktfamilien udbygget med en ny udgave af AquaClean Sela, der ligesom det gamle Sela douchetoilet er designet af Christoph Behling. Det elegante og æstetiske douchetoilet passer ind i næsten alle badeværelsesomgivelser. Det førsteklasses douchetoilet er blevet udstyret med yderligere optimerede funktioner og tilbyder derfor endnu mere velvære.

Med Mera, Sela og Tuma tilbyder Geberit nu det rette produkt til alle behov: Fra det fleksible douchesæde til det elegante komplette toiletsystem.

Download brochure  (5.4 MB)