Lad dig ogsåBEGEJSTRE AF RENGØRING MED VAND

Vand er en uundværlig del af den daglige personlige hygiejne. Det rengør, forfrisker og giver nyt velvære. Hvis man hele dagen føler sig frisk og ren, udstråler man også sikkerhed og tiltrækning – og dermed selvtillid.

Rengøring uden vand?Nej, tak!

”Kun med vand bliver det rent”

interview med professor

Ligesom ved kropshygiejnen er vand vigtigt for rengøringen af bagdelen. Tidligere sparede man på vandet til den personlige hygiejne. I dag, hvor vi nærmest dagligt går i bad, kan man dårligt forestille sig dette mere – men når det kommer til toilethygiejnen, halter vi fortsat bagefter.
Læs ekspertinterviewet med professor dr. med. Alexander Herold, specialist i koloproktologi ved universitetet i Mannheim.

Hvad er farerne ved en forkert rengøring af bagdelen?
En forkert rengøring af bagdelen kan udløse allergier, hudirritationer samt eksem med en kløe, der i nogle tilfælde er uudholdelig. Det samme gælder en utilstrækkelig eller manglende rengøring. Især ved en relativt blød afføring er det ikke muligt at fjerne resterne tilfredsstillende med papir. Dette øger risikoen for, at de nævnte problemer opstår.

Hvilke ulemper er der forbundet med rengøring med vand?
Absolut ingen. Med vand bliver bagdelen rigtig ren, og rengøringen er desuden skånsom. Vand er nogle gange det mest hygiejniske rengøringsmiddel.

Hvad er dit råd til toiletrengøringen, når man er på farten?
Også på farten er rengøring med vand den bedste metode. Hvis det ikke er muligt, anbefaler jeg en mellemvej: At væde lommetørklæder under hanen, rengøre bagdelen med dem og derefter duppe den tør med et lommetørklæde.

Har du selv prøvet et douchetoilet? Hvad mener du om det?
Jeg har allerede prøvet nogle douchetoiletter og er meget overbevist – jeg kan bestemt anbefale et douchetoilet.

Min anbefaling er altid den samme: Så vidt det er muligt, bør man kun rengøre med vand!

Du kan læse hele interviewet her.