Danske hoteller lokker med vand på flere måder

Ruths hotel skagen

Vand er godt for dit velvære – både fysisk og mentalt. I år har du ekstra god mulighed for at nyde sommeren langs Danmarks smukke strande og kyster. Måske endda på et af de hoteller, der forkæler dig med mere end bare havudsigt.

Denne sommer bliver ferien anderledes for mange, som må undvære græske tavernaer og sydeuropæiske sandstrande. Heldigvis har Danmark også meget at byde på – ikke mindst vores smukke kyster og natur, som turister fra hele verden plejer at valfarte hertil for at opleve.

Og der er mange gode grunde til at bruge ferien tæt på vandet. Ikke nok med, at lyden af bølgeskvulp virker afstressende, så har et hold forskere fra New Zealand og USA også fundet ud af, at havudsigt øger din mentale sundhed, reducerer sansemæssig stress og fremmer mental afslapning.

Ruths hotel skagen

Lyset mellem to have

Et af de steder, du kan nyde ferien tæt på ikke blot ét, men to have, er på Ruths Hotel i Gl. Skagen.

”Beliggenheden og det fantastiske lys, det giver at ligge mellem to have, er det, der gør Ruths Hotel allermest unikt,” siger Peter Christian Jensen, tidl. direktør og nu arbejdende bestyrelsesmedlem på Ruths Hotel, hvor han har haft ansvar for den gennemgående renovering, hotellets 28 værelser netop har gennemgået.

”Ligesom vi nøje udvælger de råvarer, vi bruger i køkkenet, så udvælger vi også møbler og indretning, som løfter niveauet og giver vores gæster små overraskende oplevelser med hjem. Bl.a. har vi fået installeret douchetoiletter på alle værelser, fordi vand også her er med til at hæve barren for luksus på værelserne,” fortæller han videre og skynder sig at understrege, at selvom der er fokus på luksus, så er Ruths Hotel hyggeligt, autentisk og usnobbet.

”Man kan mærke, at vi er et familiedrevet hotel. Her er ingen hvide handsker, og vi er dus og på fornavn med alle gæster.”

Livet skal nydes

Cykel- og gåture langs havet og i naturen er i høj kurs for gæsterne i Skagen.

”I løbet af de seneste 10 år er vores gæster blevet langt mere aktive. De fleste vil låne cykler eller ud at gå, og vinterbadning er blevet stort. Til gengæld har de yoga- og stavgangshold, vi har tilbudt, været en fæl fiasko, for vores gæster er her ikke for at følge en tidsplan, men for at slappe af og nyde livet fuldt ud,” siger Peter Christian Jensen med et smil og fortæller, at det heller ikke er salater, der bliver bestilt flest af i restauranten.

”Det er ikke den grønne bølge, man kommer for. Nej, der skal gåselever, confit de canard og ribeye på bordet – og gerne med vores håndskårne pommes frites. Livet skal nydes på alle måder.”

Ofte sluttes feriedagen af ved vandet, hvor der er tradition for at mødes til solnedgang på Solnedgangspladsen.

”Og når den sidste stråle forsvinder i havet, klapper alle. En bedre afslutning på dagen fås ikke,” lyder det fra Peter Christian Jensen.

Hotel vejlefjord

Hvide skikkelser i skoven

Et andet sted midt i Danmarks smukkeste natur ligger Hotel Vejlefjord. Grundlagt og bygget for 120 år siden af læge Christian Saugmann som sanatorium.

”Han var en visionær mand, som satte fokus på betydningen af frisk luft, sund kost, motion, hvile, kolde afvaskninger og socialt samvær. I dag er det stadig det, vores gæster i høj grad kommer for,” siger salgs- og marketingchef Michael Nino Tabori Jensen.

Vejlefjord er omgivet af en romantisk park og placeret midt i 43 hektar skov, hvor man kan begive sig ud på nogle af de oprindelige Kurveje, som doktor Saugmann anlagde i sin tid.

”Året rundt afsluttes vores saunagus ofte med, at alle går i samlet flok gennem skoven ned til fjorden for at dyppe sig. Det er en herligt syn at se de hvide skikkelser i badekåbe gå i gåsegang gennem skoven,” fortæller Michael Nino Tabori Jensen videre.

Saltvand og kolde bade

I det hele taget er vand et vigtigt omdrejningspunkt for Hotel Vejlefjord. Det strømmer ikke kun gennem navnet og uden for vinduerne, men også i den store wellness-afdeling.

”I dag er den ypperste luksus den tid, man har sammen, og vi oplever, at vores gæster kommer for at slappe af og forkæle alle deres sanser. Her har vandet afgørende betydning for de faciliteter og aktiviteter, vi kan tilbyde,” siger Michael Nino Tabori Jensen og fremhæver hotellets termiske bade, hvor vandet har forskellige temperaturer, som får blodet til at rulle og giver velvære i hele kroppen.

”Og så har vi Danmarks eneste Thalasso Spa. Thalasso kommer fra det græske ord ’thalassa’, der betyder hav, og en Thalasso Spa skal ligge direkte ved havet og være påvirket af havets klima. Hos os skifter stemningen ved det store saltvandsbassin derfor i takt med lysets farver og i saltsaunaen kan man nyde udsigten,” fortæller han.

Så hvis du savner Middelhavets salte bølger denne sommer, behøver du blot at køre 17 minutter væk fra E45 for at opleve kombinationen af velvære i og ved vandet.