Sundhed og velvære er nye statussymboler

Glem diamantringe og luksusbiler. Den største luksus er velvære, sundhed og et godt helbred, og gadgets i hjemmet kan hjælpe dig til at blive mere wellthy.

geberit badeværelse

Hvad vil du helst have: En splinterny, lækker bil eller et godt helbred? For mange forbrugere er sundhed og velvære et større statussymbol end nye, dyre, luksuriøse ting.

Det er blevet cool at skrue ned for sit forbrug, at koble fra de sociale medier og passe på sig selv – både i arbejdstiden og derhjemme. Tendensen kaldes wellthy – en sammentrækning af wellness og healthy, som til forveksling lyder som det engelske ord fra rigdom.

“Når folk siger ‘wealthy’, tænker man generelt på økonomisk velstand, og med økonomisk velstand følger status. Men ’wellthy’, betyder i virkeligheden, at der er status i at have et godt helbred. Det er noget, vi ser i hele verden, at folk i langt højere grad tager sig af deres helbred,” har Jim Gabel, præsident for Reebok i Nordamerika, udtalt til Financial Post.

Nemmere at leve sundere

Det internationale analysebureau Trendwatching udråbte allerede i 2011 wellthy til en af de tendenser, der ville præge fremtidens marked. Siden har udvalget af produkter, der kan hjælpe til bedre sundhed og mere velvære, vokset gevaldigt. Du kan downloade en app, der analysere din søvncyklus og vækker dig blidt med naturlyde, når du sover lettest. Du kan bestille kosttilskud og vitaminer, der er sammensat personligt og målrettet til lige netop dig og din krop. Der er udgivet en lang række bøger om fordøjelsens betydning, og nærmest ethvert supermarked har glutenfri produkter, plantemælk og veganske alternativer på hylderne.

aquaclean sela douchetoilet

Velvære giver status

Forrige år udgav det europæiske analysebureau Euromonitor rapporten ” Top 10 Global Consumer Trends for 2017” med et helt kapitel om wellness som statussymbol.

“Ønsket om at være i god form og sundere lader til at være næsten universelt. At leve sundt er blevet et statussymbol, og stadig flere forbrugere vælger at udstille deres passion for wellness ved at betale for små, eksklusive træningstimer, ”athleisure”-tøj, kost med sundhedsgavnlige egenskaber og luksuriøse sundheds- og wellnessferier,” står der i rapporten.

Mindre kan dog også gøre det, og wellthy-tendensen har medført, at der er kommet et større udvalg af produkter med indbyggede sundhedsfordele – og mange af dem er både flot designet og prismæssigt til at komme i nærheden af. Vi har samlet fire af dem her.

4 WELLTHY-PRODUKTER TIL DIG

Toilettet, der giver mini-wellness i hverdagen

Douchetoilettet Geberit AquaClean forvandler hvert toiletbesøg til en lille wellness-oplevelse, hvor du bliver rengjort med lunt vand og føntørret blidt bagefter. Samtidig har toilettet den hygiejniske fordel, at du helt kan slippe for toiletpapir, og i den tilhørende app kan hvert familiemedlem indstille sine personlige præferencer til toiletoplevelsen, geberit-aquaclean.dk

Sov godt – alle steder

Det er videnskabeligt bevist, at duften af lavendel virker afslappende, og med den bærbare diffusser fra thisworks kan du skabe en velduftende atmosfære uanset, hvor du er. Hæld et par dråber duftolie i diffuseren, tænd den og læn dig godt tilbage. Diffuseren kan oplades med USB og slår selv fra efter en time, så du kan trygt falde i søvn, thisworks.com

Fodmassage hver dag? Ja tak!

Vi skal helst gå 10.000 skridt om dagen, og det kan godt give trætte fødder. Med det elektrisk Beurer FM 90 Fodmassage kan du – uden at være afhængig af andre – forkæle dem med fodmassage så tit, du har lyst. Apparatet kan både give varme, shiatsu- og luftkompressionsmassage, og et program varer i 15 minutter. Se mere på apuls.dk

Dit personlige kosttilskud

Tag en sundhedstest og få anbefalet, hvilken sammensætning af vitaminer og mineraler der kan optimere din sundhed. Eller sammensæt din egen kombination ud fra det, du gerne vil styrke. Og modtag kosttilskuddet i abonnement med 28 dagdoser hver måned. Det tilbud giver danske Zentabox, der har sat sig for at gøre det nemt at finde og få fat i netop de kosttilskud, man har brug for, zentabox.dk