Tænk på badeværelset, når du vil fremtidssikre boligen

Når det handler om at øge din boligs værdi på lang sigt, er det ikke lige meget, hvilke forbedringer af boligen, du kaster dig ud i. Især badeværelset er et rum, hvor investering i teknologi og kvalitet har betydning for den langsigtede boligværdi.

Når du kaster dig ud i renoveringsprojekter i din bolig, vil du selvfølgelig gerne sikre dig at forbedringerne betaler sig. Ikke kun i forhold til den glæde du selv får ud af bolig-opgraderingen, men også hvad angår den langsigtede boligværdi.

Når det komme til at øge husets værdi, er det ifølge ejendomsmægler Lone Bøegh Henriksen fra Home et par tommelfingerregler, du kan følge.

”Først og fremmest gælder det, at jo større forbedringer, jo mere bliver boligens værdi øget,” siger Lone Bøegh Henriksen, der har over 30 års erfaring i faget og flere Home-forretninger i og omkring København. En tommelfingerregel, der særligt gælder meget i Storkøbenhavn og nord for København, understreger hun.

geberit aquaclean tuma douchetoilet

Badeværelset skal signalere kvalitet

Udtalelsen bakkes op af en undersøgelse fra Realmæglerne og BoligOne, der viser, at boliger med en god placering generelt har lettere ved at hente investeringen til et nyt luksusbadeværelse hjem igen.

”Jo dyrere huset er, jo mere forventes det at indeholde et kvalitetskøkken eller luksusbadeværelse, og derfor kan disse rum i nogle tilfælde ligefrem være afgørende for, om fremvisningen af boligen ender med en underskrift på købsaftalen,” siger Lone Bøegh.

Derfor vil renovering af badeværelset, ifølge Lone Bøegh, ofte være en sikker investering, så længe det er stilrent og klassisk.

”Badeværelset skal være enkelt, delikat og signalere kvalitet. Rummet bliver i dag set som det sted, hvor man kan give sig selv lidt ekstra luksus og bare være sig selv og slappe af,” siger Lone Bøegh.

Købere stiller højere krav

Lone Bøeghs erfaring med køberne er, at jo mere presset en hverdag folk har, jo mere pris sætter de på, at badeværelset har en vis standard.

”Det skal være et sted, hvor man for alvor kan få lov at forkæle sig selv, derfor stiller boligkøbere også højere og højere krav til, at rummet bærer præg af noget ekstravagant for eksempel i form af væghængte- og douchetoiletter, berøringsfrie armaturer eller badekar.”

Nutidens købere stiller større krav til kvaliteten af boligen. En køberskare der kun kommer til at vokse i fremtiden, understreger Lone Bøegh.

”Tiden for håndværkertilbud, og boliger, der kræver lidt ekstra istandsættelse, er forbi. Selv de unge førstegangskøbere, der har færre penge at gøre med, foretrækker typisk at spare på kvadratmeterne til fordel for et toprenoveret hjem.”

Fremtidssikring betaler sig

Derfor er det ifølge Lone Bøegh vigtigt ikke at undervurdere betydningen af at tænke i kvalitet og fremtidssikring, når det kommer til renovering af boligen.

Det er vigtigt løbende at passe godt på sin bolig, så den er i god form den dag, den skal sælges, det gælder også at opdatere sin bolig, så den kan konkurrere med de andre boliger på markedet.

”Det har stor betydning for prisen, at der løbende er blevet taget hånd om ting, der skal fikses. Det signalerer kvalitet og omsorg for boligen og giver potentielle købere tillid til, at boligen er blevet passet godt på. Samtidig skal man ikke undervurdere betydningen af en bolig, der er fulgt med tiden, ved at man har investeret i kvalitetsprodukter, ført strøm de rigtige steder og på andre måder opgraderet den, så den matcher købernes behov,” siger Lone Bøegh og tilføjer:

”Oven i det er der jo hele herlighedsværdien ved en nyistandsat bolig, som man selv kan nyde godt af i den tid, man bor der,” siger hun.